Glorious Motors Limited - Consignment

現今互聯網資訊發達車主要知道自己的舊車價值可謂相當容易,但身為車主的你在決定換車時,又會用什麼精明方法賣出舊車呢?
Q: 揾原廠代理商或二手車行放售?
A: 交收過程安全收錢快日後無煩惱...
但收車價就肯定是 [水瓜打狗] 唔見一截,現今互聯網時代 [車行] 仲想謀取暴利已不合時宜,所以該類模式已逐漸被車主所離棄。
顯示更多...
Q: 以舊車換新車補回差額(trade-in)是否最好呢?
A: 好處係手續簡便免除煩惱,雖然...
表面上是 [收車價] 略高於市場價格,但事實是所換購的新車跟本沒有減價,變相以貴價買新車,所以近年選用該類方式的車主已逐步減少了。
顯示更多...
Q: 自己直接於網上放售真是最好?
A: 近年以網上放售越見普及確實令...
車主多一個渠道賣車,但買家質素參差個別更要求離譜,亦不時出現詐騙事件令人防不勝防,就算成功洽談交易基於沒有互信基礎,在辦理交收手續時變得相當繁複令人頭痛不已,導致網上成交一般以平價車為主。
顯示更多...
基於以上種種原因 {東榮汽車} 推出 [寄賣代理] 交易平台,為廣大車主提供一個既安全又高於市場收車價的賣車方案,由展銷位置、廣告宣傳、汽車美容、代辦贖會以至交收手續等各項專業服務,由你委託一刻開始都能為你一一辦妥。



劉俊文
Eddie Lau
CS Manager
6330 8433
甘綺蒨
Isabella Cam
CS Supervisor
6330 8617
劉駿賢
Ricky Lau
CS Supervisor
6110 9520
馮凱壇
Ted Fung
CS Officer
6330 8259
徐潁
Wayne Tsui
CS Officer
6110 0487
我們的專業團隊累積多年的汽車銷售經驗,推廣誠實可靠、透明度高的服務態度,秉持只收佣金不食差價、不成功不收費的宗旨服務大眾,你自然就可以輕輕鬆鬆等收錢了。
​ 陳先生訂購的新車將近到港,於是向親友推介其舊車同時亦於網上放售實行雙管齊下希望盡快賣出之餘價錢亦較收車價高,可惜因工作關係未能配合個別買家的睇車時間,以至錯失部分機會不過亦有買家相約睇車後,在洽談交收過程時基於沒有互信基礎,而引起的問題令陳生頭痛不已,以至遲遲未能賣出,但車位只得一個而新車又到的情況下,莫非真是要賤價俾車行收?


有無辦法幫陳生解決難題呢?立即觀看影片,分享賣車秘技啦!